Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δημοτικές εκλογές έρχονται...

Στον τύπο αλλά και σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει ένας διάλογος και μια κριτική για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του δήμου Βόλου. 
Καλή είναι η κριτική και χρειάζεται, αρκεί να γίνεται με γνώμονα το καλό της πόλης και πέρα από μικροκομματικές εμπάθειες. Πρέπει όμως να στηρίζεται και στα δεδομένα της εποχής. Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές καταστάσεις διαφέρουν κατά πολύ από την εποχή Κουντούρη, Πιτσιώρη, Μήτρου και Βούλγαρη. Ο νέος δήμος Βόλου δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνον του παρελθόντος. "Εδώ υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει χρηματοδότηση προς τους Δήμους, κόπηκαν οι χρηματοδοτήσεις από ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, ο επόμενος δήμαρχος, οποιασδήποτε πολιτικής κατεύθυνσης κι αν είναι, θα πρέπει να διαχειριστεί απολύσεις εργαζομένων, το πως θα πληρώσει τους εργαζόμενους, πως θα ασκήσει κοινωνική πολιτική" όπως σημειώνει και σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεϊκόπουλος. Επομένως επιλέγουμε εκείνον που διαχειρίστηκε συνετά την κρίση και νοικοκύρεψε το δήμο.
Ορισμένοι μιλούν για πρόσωπα που θα απογειώσουν την πόλη. Μάλλον γυρίζουν σε μια παλαιοκομματική πρακτική που υποψήφιοι και τι δεν τάζανε... 
Φτάνουν τα παχιά λόγια. Πολλοί μίλησαν πως θα φέρουν τα πάνω κάτω και το μόνο που έπραξαν είναι να γεμίσουν τις τσέπες τους. Δε θέλουμε άλλους σωτήρες. Η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας χρειάζεται νοικοκύρεμα. Είδαμε και με τα μεγάλα ολυμπιακά έργα τι φαγοπότι στήθηκε. Η πόλη δε θα απογειωθεί με τη δυναμική του ενός αλλά με τη δυναμική όλων των πολιτών που θα αλλάξουν κουλτούρα και θα περάσουν από την κριτική στη συν ευθύνη και συνέργεια.
Συνεχίζουμε με Πάνο Σκοτινιώτη.
 
 Πέρα όμως από την ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής για την εικόνα της πόλης, έχουμε ευθύνη μεγάλη και εμείς οι πολίτες. Παρκάρουμε σε πεζόδρομους, χρησιμοποιούμε πλαστικά παραπετάσματα στα μαγαζιά μας, ρίχνουμε τα σκουπίδια όπου βρούμε, βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα χωρίς να έχουμε τα απαραίτητα για το μάζεμα των ακαθαρσιών του, καταστρέφουμε τις παιδικές χαρές, γράφουμε συνθήματα πάνω σε μνημεία και αγάλματα, αδιαφορούμε γενικά για τον αστικό χώρο. Αυτή είναι η κουλτούρα μας και αυτή πρώτα πρέπει να αλλάξουμε. Πρώτα αλλάζουμε εμείς και μετά ζητούμε τις μεγάλες αλλαγές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: