Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Εκδηλώσεις στο Ορφανοτροφείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος, γλώσσας, θρησκείας γιορτάζουν.
Το Ορφανοτροφείο Βόλου σε συνεργασία με τον δάσκαλο Τσιμπλούλη Γεράσιμο, τοπικό Σύμβουλο Ν. Ιωνίας, ετοίμασαν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο αλλά και για το ευρύ κοινό της πόλης μας.
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ θα γίνει παρουσίαση της μουσειοσκευής «Από το σιτάρι στο ψωμί» του Μουσείου Μηλεών Ν. Πηλίου, από το δάσκαλο Τσιμπλούλη Γεράσιμο. Θα συμμετέχουν και μαθητές της Γ2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου. Στόχος της δράσης είναι: α) τα παιδιά να κατανοήσουν πως το ψωμί αποτελεί θεμέλιο της υγιεινής διατροφής του ανθρώπου και β) να αντιληφθούν πως το ψωμί αποτελεί πολιτισμικό αγαθό και συνδέεται με το δικαίωμα στην επιβίωση.
Στο τέλος τα παιδιά  θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι.


 
 
 
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ η Λέσχη Ανάγνωσης «Οι Σελιδοφάγοι» του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου, που αποτελείται από παιδιά της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης, θα παρουσιάσει δραματοποιημένο το βιβλίο της Αλίξ Καμπρέρα «Οι μικροί πειρατές» εκδόσεις Μεταίχμιο, που αφορά στα δικαιώματα των παιδιών.
Στη συνέχεια όλα τα παιδιά μαζί θα φιλοτεχνήσουν αφίσες εμπνευσμένες από άρθρα της χάρτας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Υπεύθυνη δράσης η δασκάλα Γεωργάκη Ιωάννα.
 
 
Οι Sempre Viva και το Υπναρούδι ενώνονται για το Ορφανοτροφείο Βόλου
Το Υπναρούδι ανασκουμπώθηκε, έβαλε τα πιο ωραία ρουχαλάκια του, κατάλληλα παπούτσια, το καλύτερό του χαμόγελο και ετοιμάζεται να χορέψει στους ρυθμούς των Sempre Viva & Sempre Viva Junior  σε μια υπέροχη παραμυθένια συναυλία! Υπό τους ήχους των καταπληκτικών Βολιωτών - μικρών και μεγάλων- κιθαριστών και υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Γούσια, η Κική Καραγκούνη θα αφηγηθεί 2 κεφάλαια του βιβλίου της Αργυρώς Μουντάκη και θα τραγουδήσει όμορφα μυρμηγκοτραγούδια! Μια συναυλία κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, με πολύ κέφι και χαρά, που στόχο έχει να διασκεδάσει δημιουργικά τους παρευρισκόμενους αλλά και να στηρίξει το Ορφανοτροφείο Βόλου, για το οποίο θα υπάρχει κουμπαράς για τη στήριξή του. Θα σας περιμένουμε και θα είμαστε όλοι εκεί, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Ορφανοτροφείο στις 7 μ.μ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: