Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Δημοκρατική Συμπολιτεία- με υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου τον Πάνο Σκοτινιώτη


Συμμετέχοντας στη διαβούλευση
Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συμπολιτείας είναι ρεαλιστικό και η υλοποίησή του θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Θα σταθώ σε ορισμένα σημεία του προγράμματος καταθέτοντας ορισμένες επισημάνσεις.
1) Παλιό Κοιμητήριο χώρος μνήμης και περιπάτου
Η σημερινή εικόνα του κοιμητηρίου προσβάλλει την πόλη, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας. Μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν οι κατεστραμμένοι τάφοι και τα μπάζα. Η καθαριότητα και η συντήρηση των οικογενειακών τάφων πρέπει να είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών τους. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος προχωρά στη συντήρηση και καθαριότητα και το κόστος περνά στα δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών των οικογενειακών τάφων.
2) Αστικό πράσινο
Δεντροφυτεύσεις σε ελεύθερους χώρους και πεζοδρόμια. Η εικόνα της Δημητριάδος με τις ξύλινες ζαρντινιέρες και τις τούγιες είναι απαράδεκτη. Πρέπει να φυτευτούν αειθαλή δέντρα στο έδαφος.
3) Αστικές συγκοινωνίες
Οφείλουν να είναι ευέλικτες και να ικανοποιούν τις ανάγκες των πολιτών. Ιδιαίτερα κατά τη σχολική περίοδο είναι αναγκαίο να υπάρχουν γραμμές που θα εξυπηρετούν τους μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η επισήμανση αυτή γίνεται με αφορμή το οξύτατο πρόβλημα που παρουσιάζεται στο 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας. Μαθητές που διαμένουν στο Καπακλί, Νέο Δέλτα και Περιοχή ΜΕΤΚΑ διανύουν καθημερινά με τα πόδια μια μεγάλη διαδρομή για να φτάσουν στο σχολείο του που βρίσκεται απέναντι από το Πολιτιστικό Άλσος Ν. Ιωνίας.
4) Αισθητική ρύπανση
Η αφισοκόλληση, το γράψιμο συνθημάτων σε τοίχους δημοσίων κτηρίων και σχολείων και η ανάρτηση πανό και posters σε διάφορα σημεία της πόλης συμβάλλουν στην υποβάθμιση του αστικού τοπίου. Η υποχρέωση των κομμάτων και των φορέων, μετά το πέρας της εκδήλωσης να απομακρύνουν τα πάντα, είναι επιβεβλημένη. Διαφορετικά η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει πρόστιμο.
5) Διεπιστημονικές ομάδες
Για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη συγκροτούνται διεπιστημονικές ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετέχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Για παράδειγμα η διαμόρφωση μια πλατείας δεν είναι μόνο αντικείμενο αρχιτεκτόνων αλλά και άλλων επιστημόνων που ασχολούνται με τον άνθρωπο.
Γεράσιμος Τσιμπλούλης
Υποψήφιος για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας της Ν. Ιωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: